Wat is Boksend Opvoeden

 

Boksend opvoeden is niet het ECHTE boksen, maar een weerbaarheidsprogramma waarbij we aan de slag gaan met de hulpvraag van kinderen, jeugdigen én volwassenen. Boksend Opvoeden is ook in te zetten op scholen. Het programma biedt verschillende boksspellen en bokslessen aan die worden ingezet om deze hulpvraag te beantwoorden.


Knock It Out werkt volgens de methodiek Boksend Opvoeden.
Wie je ook bent, waar je ook vandaan komt of in welke situatie je ook zit, Knock It Out helpt je om samen jouw hulpvraag te beantwoorden.
De filosofie Boksend Opvoeden kan worden ingezet als laagdrempelige therapie voor lichaam en geest, om fitter en mentaal weerbaarder te worden. De deelnemer werkt aan het vergroten van het zelfbewustzijn, leert gedrag te reguleren en werkt aan het vergroten van het zelfvertrouwen. De filosofie is dat door het boksen de deelnemer de kracht van het eigen lichaam leert ervaren onder begeleiding van Knock It Out. Het ondersteunt de reflectie van de deelnemer met het oog op het bewust worden en ontwikkelen van inzicht in de eigen gedachten, gevoelens en de reacties rondom het boksen. 


Knock It Out biedt begeleiding, zo kort als mogelijk, maar zo lang als nodig en gewenst is.